was successfully added to your cart.

Brows Bear Foodtruck, een op bier geïnspireerde keuken

By 18 november, 2015Nieuws

BrowsBear

Bier als een van de basis ingrediënten in gerechten, koken met bier, wij zijn fan! Een stoof, saus, beslag of marinade, in de keuken van Brows Bear Foodtruck blussen ze het af met bier. Bier is een eeuwenoud drankje en kent een lange geschiedenis. De allereerste biertjes werden in de Middeleeuwen al gemaakt van een pap van gerst en emmer (een soort tarwe). Van deze ingrediënten bakte men een soort brood dat van buiten gaar was en van binnen week. Had je zin in bier dan werd het brood in water geweekt. Niet voor niets werd bier lange tijd als drinkbaar brood en brood als eetbaar bier beschouwd. In die tijd was schoon leidingwater ondenkbaar, daarom dronk men bier als alternatief. Een zeer belangrijk drankje dus.

Er zijn meer dan 80 stijlen in de wereld en allemaal voegen ze iets speciaals toe aan tal van gerechten. Net dat zoetje of bittertje dat het nodig heeft, en niet te vergeten de intense smaak. België is bierland bij uitstek, Engeland en Duitsland hebben zo hun keukengeheimen, maar ook in landen rondom de Middellandse zee koken ze al jaren met bier. In ons eigen landje zien we bier als ingrediënt in gerechten steeds vaker terug. Zoervleisj naar traditioneel recept, met friet of aardappelpuree is pure liefde voor de provincie. Voor de Limburgers onder ons is het niks nieuws.

De keuken van Brows Bear is dan ook niet geïnspireerd op een specifiek land of bepaalde streek. Met hun heerlijke gerechten vormen ze het decor van een op bier geïnspireerde keuken met een geheel eigen stijl van koken. Afgelopen oktober stonden ze op het kookpodium van The Foodtruck SHACK op DePier in Scheveningen. Een maand lang kon je proeven van een vaste lijn biologische biergerechten. Op de kaart stond runderstoof gemaakt in Zatte van ’t IJ en wildstoof (Hert) gemaakt in Pandora van Maximus. Speciaal, en lokaal bier op fles dat prima samengaat met een portie beer battered unionrings of fish&chips. De home-made ranch dressing en witlof salade met cranberry maakt de boel compleet en vooral extra smakelijk! 

Heb je Brows Bear gemist bij The Foodtruck SHACK? Niet getreurd! Binnenkort zijn ze met hun foodtruck aanwezig op de volgende festivals: Stoervoer (Hengelo), Dickens (Deventer), Temporary lane (Genk, Belgie). Sinds november hebben ze met hun andere concept Mr. Hapje een vaste stek in Fooddock, Deventer. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken. When & Where? Zoek op Brows Bear in de Reizende Sterren Streetfood App om te zien waar ze komend jaar nog meer te vinden zijn.