was successfully added to your cart.

Foodtruck Festivals internationaal

By 6 mei, 2016Nieuws

 

la food fest

Niet alleen in Nederland is het (foodtruck) festival seizoen losgebarsten, ook elders in de wereld staan een aantal mooie festivals op de agenda. Het lijstje in dit artikel is een selectie van mijn internationale favorieten waar ik uiteraard een aantal van zal bezoeken. Ben je zelf in één van deze wereldsteden, combineer je trip dan zeker met een bezoekje aan een festival.

Photo credits: California Donuts 

NEDERLAND – Het Weekend van de Rollende Keukens 12 t/m 16 mei 

Eerlijk is eerlijk, het aantal festivals in Nederland is minimaal verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, en er is keuze genoeg voor iedereen, maar de Moeder van alle foodtruck festivals blijft toch echt Het Weekend van de Rollende Keukens! Wil je een overzicht van meer festivals in Nederland, download dan de Reizende Sterren Streetfood & Festival App. 

rollendekeukens

 

BRUSSEL – European Brussels Food Truck Festival 6 t/m 8 mei

Het Brussels Foodt Truck Festival biedt een rijke keus aan gerechten van foodtrucks uit verschillende Europese landen, waaronder ook veel Nederlandse foodtrucks. Meer dan 100 foodtrucks staan verspreid over zo’n drie kilometer van de Europese hoofdstad, slechts enkele meters van de prachtige Grand Place.

brusselfestival

DUITSLAND – Hamburg Food Truck Festival St. Pauli 5 t/m 8 mei

Nürnberg, Berlijn en München hebben de toon al gezet. Nu is het de beurt aan Hamburg. 3 dagen lang Food Truck Festival St. Pauli, met meer dan 30 foodtrucks op een mooie, historische locatie, de Spielbudenplatz.

hamburg festival

 

USA – LA Food Fest 8 t/m 10 juli 

Zeker eentje die bovenaan mijn lijst staat om te bezoeken! Alleen de foto’s op Instagram doen al watertanden en ik ben helemaal fan van de originele selectie foodtrucks, (lokale) producten en programmering.  LA Food Fest here I come!

lafoodfest

 

SPANJE – Barcelona VAN VAN Market 2016

Absoluut een van mijn meest favoriete steden in Europa, Barcelona! Van Van Market is een tof festival met verschillende, bont gekleurde keukens, kwalitatief hoogwaardig streetfood, gecombineerd met muziek en coole street art. Helaas is de eerste editie van 2016 net geweest in april. Door het jaar heen vinden verschillende edities plaats op verschillende locaties. Plannen om naar Barca te gaan? Check dan de website voor de komende edities.

vanvanmarket2

 

UK – London Urban Food Fest elke zaterdag

Urban Food Fest is een gezellige streetfood market & bar in Shoreditch London. 15 foodtrucks wisselen elkaar elke zaterdag af. Elke week een wisselend aanbod van de meest heerlijke streetfood gerechten van over de hele wereld. Venezolaanse kip, Koreaanse Kimchi burger, Duitse curry worsten, Mexicaanse halloumi taco’s, en dat zijn nog maar slechts een paar van de heerlijke voorbeelden.

urban food fest